Klimaatneutral

2.715 kg
CO2 gecompenseerd

Persoonlijk advies
+ 31 (0) 53 7 44 00 38

Drukbestanden

Resolutie

Om een kwalitiatief goed eindresultaat voor het drukwerk te krijgen, is er bij Offsetdruk een minimale afbeeldingsresolutie van 300dpi nodig.

Let hierbij op dat ook Logo's, Grafieken en Teksten, of als Vectoren of met minimaal 300dpi resolutie opgemaakt moeten worden. Vooral bij teksten kunnen er bij lagere resolutie duidelijk kwaliteitsverlies ontstaan. Vectorbestanden hebben het voordeel dat ze zo zijn samengesteld dat ze onbeperkt vergroot en verkleind kunnen worden zonder verlies van kwaliteit.

Druckinformationen - Bildauflösung - PRIMUS - Ihre Online-Druckerei


Wanneer de resolutie van een object te laag is, kan het er voor zorgen dat je ontwerp in het eindresultaat onscherp of blokkerig gedrukt zal worden. Op het hier boven afgebeelde plaatje is een vergelijken tussen 72dpi en 300dpi afgebeeld. Het kwaliteits verschil is duidelijk zichbaar.

Het vergroten van een afbeelding door Interpolatie (ook wel upsampling) verhoogd de uiteindelijke kwaliteit maar zelden.

Bij de standaard controle worden helaas de afbeeldingsresolutie niet gecontroleerd. Bij twijfel kies dan de uitgebriede controle.


Geschiktheid van foto's voor op posters

Druckinformationen - Bildauflösung - PRIMUS - Ihre Online-Druckerei


Omdat posters vaak van een afstand bekenen worden is het ook met foto's van mindere resolutie toch mogelijk een eerste klas resultaat te verkrijgen.