Klimaatneutral

2.672 kg
CO2 gecompenseerd

Persoonlijk advies
+ 31 (0) 53 7 44 00 38

Drukbestanden

Kleuren

Full colour' en 'vierkleurendruk'. Dit kleurmodel bestaat uit vier basiskleuren: cyaan, magenta, geel en zwart. CMYK staat dan ook voor Cyan/Magenta/Yellow/Key, de kleuren worden gemengd tijdens het drukken om zo de juiste kleuren te krijgen.

Het te leveren bestand moet hiervoor worden opgemaakt in het juiste kleurprofiel (CMYK). Het later omzetten van RGB (Beeldscherm kleuren) naar CMYK heeft vaak een groot kleur verschil als gevolg, omdat de vaak fellere RGB-kleuren niet in CMYK beschikbaar zijn.


Druckinformationen - Farbigkeit - PRIMUS - Ihre Online-Druckerei

In de afbeelding worden 3 belangrijke kleurprofielen vergeleijken.

Hier zie je dat de hele velle Groen-, Rood- en Blauwe kleuren in CMYK niet kunnen worden weergegeven.
Het geel gekleurde vlak laat zien welke kleuren uit het RGB kleurprofiel niet in CMYK weergegeven kunnen worden.

Wanneer er toch bestanden aangeleverd worden zonder CMYK kleurprofiel, zullen deze door ons automatisch naar CMYK worden omgezet. Voor de hierbij voorkomende kleur verschillen zijn wij niet verantwoordelijk.

Verschil beeldscherm weergave – Drukwerk

Beeldschermen geven de afbeeldingen altijd in RGB Modus aan (additieve kleurmenging). Bij drukwerk wordt er van Subtractieve kleurmenging gebruik gemaakt.

Dit is waarom bij een niet juist gekalibreerd beeldscherm het kleurverschil tussen beeldscherm em drukwerk duidelijk zichbaar is . Het kleurverschil kan ook op verschillende beeldschermen variëren.

Nog een andere factor dei meespeelt bij de weergave van de kleur is het te bedrukken materiaal. Niet elk papier heeft dezelfde kleur samenstelling (Witgraad) en dezelfde inktafname (bijv. ongestreken Offsetpapier in vergelijking met gestreken MC papier). Daardoor kan er bij het drukken van hetzelfde drukbeeld op verschillende materialen kleurverschil onstaan.