Klimaatneutral

2.725 kg
CO2 gecompenseerd

Persoonlijk advies
+ 31 (0) 53 7 44 00 38

Drukbestanden

Afloop/Veiligheidsmarge tot de snijrand/Formaat

Papier wordt aan verschillende omstandigheden blootgesteld, die ook bij een geautomatiseerde drukproductie niet geheel uit te sluiten zijn. Dit kan leiden tot onvermijdelijke verschillen tot 1 mm bij het snijden van het drukwerk.Papier wordt aan verschillende omstandigheden blootgesteld, die ook bij een geautomatiseerde drukproductie niet geheel uit te sluiten zijn. Dit kan leiden tot onvermijdelijke verschillen tot 1 mm bij het snijden van het drukwerk.

Zorg ervoor dat het bestand aan alle vier de zijden een rand bevat van 2-5 extra mm. Teksten en andere belangrijke dingen dienen 4 mm van de rand van het ontwerp te staan, dit om eventueel afsnijden hier van te voorkomen.

Druk informatie - Afloop - PRIMUS - Uw Online Drukkerij

Indien uw bestand geen snijmarge of alleen een witte snijmarge bevat, wordt uw bestand NIET gecorrigeerd in de gratis "basischeck" en ontvangt u hierover geen melding. Reclamatie is in dit geval uitgesloten. Bij een "professionele controle" wijzen we u op de ontbrekende snijmarge of corrigeren we dit, indien mogelijk. Hierdoor zijn wijzigingen aan uw drukontwerp niet uit te sluiten.


Indien een product een snijmarge van bijv. 2 mm dient te hebben, stelt u het bestand als volgt op: Eindformaat 210x297 mm (trimbox) -> te leveren formaat 214x301 mm Zorg ervoor dat afbeeldingen/objecten die over de rand moeten vallen, doorlopen in de 2 mm snijmarge. Drukbestanden die niet in het correcte formaat zijn opgesteld, worden tijdens de basischeck evt. automatisch op schaal gebracht. Dit kan eveneens leiden tot wijzigingen in de lay-out.